Skip to main content

Evangelisch College

Voor studenten die als leider aan de slag willen in een CAMA- of Baptistengemeente...

Als je aan het Evangelisch College (EC) een Theologie studie volgt, heb je de mogelijkheid om binnen deze opleiding ook een Seminarium diploma te behalen. 

Traject

  1. De student krijgt 75 EC vrijstelling binnen de opleiding Theologie, om voor die omvang de programma-onderdelen Missionair Leiderschap (30 EC), Professionaliseringstraject (21 EC) en Gemeentestage inclusief supervisie (24 EC) te volgen. 
  2. Als je zowel alle verplichte onderdelen van het EC curriculum, als alle verplichte onderdelen van het Seminarium hebt afgerond, ontvang je zowel je diploma van het Evangelisch College als van het Baptisten Seminarium.
  3. Studenten die predikant willen worden binnen de Unie van Baptistengemeenten of de ABC-gemeenten (Alliantie van Baptisten- en CAMA-gemeenten) kunnen tijdens hun opleidingsgedeelte aan het Seminarium ook een traject volgen in het kader van een beroepbaarstelling als predikant.

Kosten

De kosten voor dit traject zijn helemaal voor eigen rekening van de student. Je kunt bij aanvang bij het seminarium een aanvraag doen voor een indicatie van de kosten. Ter compensatie is de student bij het EC in het 5e jaar (Praktische Theologie) niet het volledige collegegeld verschuldigd, maar hoeft hij/zij alleen de daadwerkelijk gevolgde vakken uit dat jaar te betalen (tegen het dan geldende tarief), de keuzevakken hoeft de student bij het EC ook niet te betalen. In de nabije toekomst verandert de structuur van collegegeld bij het EC. Vanaf dat moment zullen studenten van het BS de specialisatie en praktijk/stage (PB01/02) niet meer aan het EC hoeven te betalen. Totdat moment geldt de hierboven genoemde regel.

NB: Omdat de roostering van EC en BS volgens eigen dynamieken verloopt, zal op maat gekeken moeten worden hoe de studielast over deze jaren verdeeld wordt. Een mogelijk studietraject is in te zien bij het doorstroomtraject op: Opleiding Theologie - Evangelisch College (evangelisch-college.nl).

 

Geïnteresseerd? Neem contact op met studiecoördinator Debora Krikken, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Neem contact op!

Samen even kijken wat de mogelijkheden zijn? Laat je gegevens even bij ons achter en we nemen snel contact met je op!