Skip to main content

Hey Ichtiaan of Navigator!

Spreken de termen 'missionair' en 'leiderschap' jou aan? Dan is het interessant om te weten dat je binnen je WO-studie een minor Missionair Leiderschap bij ons kunt volgen. In je derde studiejaar volg je dan een half jaar lang op vrijdag lessen bij ons. Wij zijn een kleinschalige opleiding en staan bekend als een hechte leergemeenschap. Deze minor bestaat uit de volgende vakken:

Geleefde theologie - Je proeft aan hoe wij theologie beoefenen aan het Seminarium. Dit is een inleidend vak waarin je meer leert over kernbegrippen als geleefd geloof, narratieve theologie, missio Dei. Daarnaast voer je als groep een onderzoek uit bij een kerkelijke gemeente. 

Spiritueel Liturgische Vorming - Je leert wat het is om gevormd te worden als leider; waarbij levend geloof en professionaliteit samen opgaan. We werken met de idee dat de mens een liturgisch wezen is, en een liturgisch leven leidt, dat gevormd wordt in de praktijken en de gewoonten waarin hij/zij participeert. 

Pionierend Leiderschap - Geestelijk leiderschap vraagt veel aan zelfinzicht en vermogen om processen aan te sturen en samen met anderen vorm te geven. Daarin spelen elementen als transparantie, kwetsbaarheid, vertrouwen, zelfcensuur, communicatie, balans en visie een belangrijke rol. 

Missie in Context - Dit vak gaat over de verbinding tussen kerk/gelovigen en maatschappij in het bredere licht van Gods missie. Je zoomt in op de discussie naar wat het 'evangelie' is vandaag de dag in jouw eigen omgeving.

Vrijkerkelijke Ecclesiologie - In dit vak maak je kennis met de vrijkerkelijke traditie vanaf de 16e eeuw en de daarbij behorende identiteitsdragers om dit te verbinden dit met de uitdagingen van kerk-zijn in de huidige post-Christendom context in het licht van de Missio Dei. Dit gebeurt aan de hand van sleutelfiguren uit de vrijkerkelijke traditie als ‘living human documents’ (biografie als theologie).

Ben je benieuwd geworden? Neem dan contact op met studiecoördinator Debora Krikken, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-38489293.