Skip to main content

Christelijke Hogeschool Ede

Als je HBO Theologie studeert aan Christelijke Hogeschool Ede, heb je de mogelijkheid om kennis te maken met evangelische- en baptistische theologie. Je kunt deze kennismaking ook uitbreiden tot een volledige voorgangersroute. 

Minor Missionair Leiderschap

Onze uitdagende minor legt het accent op missionair leiderschap. In een tijd waarin geloven en deel uitmaken van een kerk niet vanzelfsprekend meer is, willen wij de boodschap van het evangelie van Jezus opnieuw doordenken en dicht bij onze tijd en ons eigen leven brengen. Deze uitdagende minor bied je de mogelijkheid om kennis te maken met onze manier van theologiseren en werken in lokale gemeenten. 

Hoe kan ik de minor volgen?

In de vrije minorruimte kies je (tijdig!) voor het volgen van onze minor missionair leiderschap.

Kosten

Als je de opleiding volgt in je vrije minorruimte en daarvoor bent toegelaten én geregistreerd bij je onderwijsinstelling, kost het volgen van onze minor je geen collegegeld. Je betaalt wel je boeken en een beperkte bijdrage voor activiteiten, zoals een retraite. Is je inschrijving echter niet goed geregeld, komen de kosten voor eigen rekening.  

Academische ambities?

Het is mogelijk om onze minor te volgen als academische opstap voor een 1-jarige master aan de VU in Amsterdam. Je krijgt dan dezelfde vakken, maar met zwaardere literatuur en een thesis, maar kunt dan direct na je HBO Theologie-diploma instromen richting een 1-jarige VU Master. Het is wél belangrijk dat je dit van tevoren even bij ons aangeeft.

Wil je voorganger worden?

Als jij voorganger wilt worden binnen het Unie-ABC kerkgenootschap dan kun je bij ons je Seminariumdiploma halen. Je kunt bij ons de voorgangersroute op verschillende manieren volgen:

  • HBO mét voorganger-ambities. Als je overweegt om professioneel actief te worden als HBO'er binnen één van onze kerken, volg je als HBO student onze minor missionair leiderschap en zorg je ervoor dat je tijdens je bachelor Theologie stage met supervisie volgt in een vrijkerkelijke gemeente. Deze stage moet tijdig afgestemd worden met onze stage coördinator. Na het behalen van je bachelordiploma volg je bij ons nog de Post-HBO opleiding van 24 EC voor je seminariumdiploma, dit is eventueel te combineren met een baan.
  • HBO met ambitie om als universitaire voorganger te functioneren. Als je een universitaire master zou willen halen én binnen ons kerkgenootschap aan de slag zou willen als voorganger, volg je de minor als academische opstap. Ook zorg je ervoor dat je tijdens je bachelor Theologie stage met supervisie volgt in een vrijkerkelijke gemeente. Deze stage moet tijdig afgestemd worden met onze stage coördinator. Na het behalen van je bachelordiploma volg je de 1-jarige master ‘Evangelical and Baptistic Leadership’ aan de VU. Je kunt deze master ook in deeltijd volgen, verspreid over 2 jaar. 

Geïnteresseerd? Neem contact op met studiecoördinator Debora Krikken, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Neem contact op!

Samen even kijken wat de mogelijkheden zijn? Laat je gegevens even bij ons achter en we nemen snel contact met je op!