Skip to main content
 • Organisatie:
  Relief
 • Aanvang:
  29-08-2024
 • Opgave tot:
  22-08-2024
 • Locatie:
  Joseph Haydnlaan 2a, Utrecht
 • Omvang:
  0 uren
 • Aantal deelnemers:
 • Trainer(s):
  Wout Huizing (Reliëf), Erik Groeneveld (predikant- geestelijk verzorger), Hans de Waal (uitvaartondernemer)
 • Extra informatie:
  Programma van 14.00-17.30
 • Prijs:
  € 200

Studiedag Begeleiding rondom het sterfbed

Ben jij geestelijk verzorger of (beginnend) predikant en wil je graag meer leren over de mogelijkheden en keuzes die je hebt om begeleiding rondom het sterfbed inhoud te geven vanuit de christelijke traditie? Deze middag is gevuld met veel informatie die je helpt om deze belangrijke rol goed te vervullen. Je leert van de inleiders én door de uitwisseling met elkaar. Ook is er ruimte voor bezinning op je eigen inspiratie.

relief logo 2024 fcReliëf Summerschool
De zomerperiode is een tijd waarin we vaak iets meer ruimte ervaren. Ruimte om buiten te zijn, ruimte voor onze relaties, ruimte voor bezinning. Ook op het werk. Tijdd om even uit te zoomen. Iets meer ruimte in de agenda. Misschien is er juist nu ook meer ruimte voor de ziel in de zorg? Reliëf, christelijke vereniging van zorgaanbieders, biedt in de zomermaanden een proeverij van haar grotendeels nieuwe aanbod. Het concept is eenvoudig maar pakkend: in een ontspannen setting maken de deelnemers kennis met delen uit ons aanbod. Op onze fijne nieuwe locatie in Utrecht duiken we in een paar uur de diepte in, in combinatie met bijvoorbeeld een wandeling, een borrel en een fijne ontmoeting met collega’s met vergelijkbare functies uit andere zorgorganisaties.

Je leert over allerlei praktische en principiële keuzes in je rol als voorganger en tijdens de begeleiding van een uitvaart. Uitvaartondernemer Hans de Waal informeert over allerhande ontwikkelingen en keuzes rondom de uitvaart.
Predikant-geestelijk verzorger Erik Groeneveld duidt vragen en dilemma’s die spelen en geeft praktische handreikingen.
Onder leiding van Wout Huizing is er gesprek en uitwisseling over je eigen casuïstiek.
Neem de tijd en sta even stil bij deze prachtige en betekenisvolle momenten in je rol als geestelijk verzorger / predikant rondom een uitvaart.
Voor deze middag krijg je uiteraard een accreditatiepunt van de SKGV (voor geestelijk verzorgers). De start is om 14 uur en we sluiten af met een informeel gesprek en ontmoeting met een glaasje in de tuin van onze locatie.