Skip to main content

"Visit many good books,

but live in the Bible"

Handtekening Spurgeon

C.H. Spurgeon (1834-1892)

Bibliotheek

Het Baptisten Seminarium is gevestigd in het Baptist House, waar je ook de John Smyth Library kunt vinden: de grootste collectie boeken over baptistische theologie, ecclesiologie en missiologie op het Europese vasteland met zo'n 40.000 boeken. Kortom: een ideale onderzoeksbibliotheek voor baptistica en anabaptistica met daaronder een goede collectie mennonitische theologie en theologie over de zogeheten vrije kerken. 

Niet genoeg? Vanuit deze bibliotheek heb je ook toegang tot de Digital Theological Library: een digitale collectie met 600.000 boeken, 60 miljoen artikelen, 21.000 journals en ruim 150 databanken. 

60000000
Artikelen online
600000
Boeken online
42000
Boeken in Amsterdam

Hoe maak ik daar gebruik van?

Als student, voorganger of onderzoeker kun je gebruik maken van de bibliotheek. Deze is alleen te bezoeken als de bibliothecaris van IBTS, Anna Ujvari, aanwezig is. NB: Anna spreekt Engels, geen Nederlands! Gebruik maken van de bibliotheek werkt als volgt:

  1. Voor het lenen van boeken heb je een lidmaatschap nodig (gratis). Dat kun je aanvragen bij Anna (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).  
  2. Je kunt boeken vooraf per mail reserveren bij Anna (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), of op vrijdag ter plekke de bibliotheek bezoeken. Let op: Het lenen van boeken kan alleen via de bibliothecaris. In het geval de bibliothecaris afwezig is, kun je contact leggen met de IBTS staf.
  3. Je bent welkom om de bibliotheek te bezoeken en boeken te raadplegen. Hiervoor heb je geen lidmaatschap nodig.
  4. In de bibliotheek is een PC beschikbaar waarop je de Digital Theological Library kunt raadplegen.
  5. Als je boeken inlevert, leg ze dan op de 'retour'-kar (zet ze niet zelf terug!).