Skip to main content

"Visit many good books,

but live in the Bible"

Handtekening Spurgeon

C.H. Spurgeon (1834-1892)

Bibliotheek

Het Baptisten Seminarium is gevestigd in het Baptist House, waar je ook de John Smyth Library kunt vinden: de grootste collectie boeken over baptistische theologie, ecclesiologie en missiologie op het Europese vasteland met zo'n 40.000 boeken. Kortom: een ideale onderzoeksbibliotheek voor baptistica en anabaptistica met daaronder een goede collectie mennonitische theologie en theologie over de zogeheten vrije kerken. 

Niet genoeg? Vanuit deze bibliotheek heb je ook toegang tot de Digital Theological Library: een digitale collectie met 600.000 boeken, 60 miljoen artikelen, 21.000 journals en ruim 150 databanken. 

60000000
Artikelen online
600000
Boeken online
42000
Boeken in Amsterdam

Hoe maak ik daar gebruik van?

Als student, voorganger of onderzoeker kun je gebruik maken van de bibliotheek. Deze is alleen op afspraak geopend (ma-do) en op collegedagen (vrijdagen) kan iemand van het seminarium je toegang verlenen. Gebruik maken van de bibliotheek werkt als volgt:

  1. Vraag een gratis bibliotheekpas aan, door dit formulier te downloaden en ingevuld op te sturen naar Pieter van Wingerden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  2. Maak een afspraak met Pieter of een van de docenten van het seminarium om gebruik te maken van de bibliotheek.
  3. Als je boeken leent, denk erom dat je geen referentiemateriaal meeneemt en altijd alle boeken via het apparaat uitcheckt.