Vrije Universiteit

Voor studenten die als universitaire voorganger aan de slag willen in evangelisch-gekleurde gemeenten...

 Aan het seminarium kun je op verschillende manieren studeren aan de VU in Amsterdam, waaronder de 1- en 3-jarige masters.

1-jarige Master for Evangelical and Baptistic Theologies

Binnen de 1-jarige Master Exploring a Discipline kun je je verdiepen in evangelische en baptistische theologie via de zgn. McClendon Master, verbonden aan de McClendon Chair van het Baptisten Seminarium. Je maakt uitgebreid kennis met de theologie van deze fascinerende Amerikaanse (ana)baptistische denker uit de tweede helft van de twintigste eeuw. Je zult een geoefend oog ontwikkelen in het kijken naar het geleefde geloof van kerken. Daarin zit ook het eigene van McClendon’s theologie. Kerken zijn geroepen om Jezus Christus na te volgen en samen het geloof in praktijk te brengen. Zo ontwikkelen zij praktijken die te bestuderen zijn en die hun geloof belichamen. Daarom staat de ethiek bij McClendon voorop, niet de leer. De leer volgt vanuit de ethiek en dat is verrassend. Dit is typerend voor veel baptistische en evangelische gemeenten.

Naast de algemene modules Hermeneutics en Reseaerch Skills, volg je in het eerste semester de vakken Evangelical & Baptistic Theology 1 en 2. In het tweede semester doe je een stage in een kerk of organisatie en schrijf je je onderzoek (Master-these). Tijdens je stage ontwikkel je onderzoeksvaardigheden (participerend onderzoek in de gemeente) en bereid je je voor op je eindonderzoek. Tevens kun je naar keuze ook preekvaardigheden, pastorale vaardigheden en leiderschapsvaardigheden ontwikkelen in de stage. Het eindprofiel is dat van een theoloog die hart heeft voor de kerk van Christus en geoefend is in academische reflectie. Je studeert af als ‘reflective researcher’, dat wil zeggen dat je op je eigen bekwaamheden kunt reflecteren en weet hoe je jezelf steeds moet verbeteren en uitdagen. Daarbij ben je ook ‘researcher’, dat wil zeggen onderzoeker. Je blijft kritisch nieuwsgierig en kent de waarde van onderzoek.

Als je je herkent in dit profiel en al zin krijgt in zo’n Master jaar, neem dat Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.met ons op!

De Master is Engelstalig, tenzij er alleen Nederlandssprekende studenten aan deelnemen.

3-jarige Master

Studenten die de driejarige master aan de VU volgen, kunnen gedurende hun bachelor én masterfase vakken aan het seminarium volgen. Na het afronden van je opleiding aan de VU ontvang je eveneens je seminariumdiploma. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor studenten die vakken via de VU bij het seminarium volgen, slechts een beperkt aantal activiteiten (retraites e.d.) worden in rekening gebracht. Overweeg je deze route te kiezen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op!

Neem contact op!

Samen even kijken wat de mogelijkheden zijn? Laat je gegevens even bij ons achter en we nemen snel contact met je op!

Nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen! Staat u al ingeschreven bij de nieuwsbrief van de Unie- of ABC gemeenten? Dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden.

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-2103023
Tel. Seminarium:
020-2103024
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kom in contact

© UNIE-ABC. Een fusie tussen de Unie van Baptistengemeenten en de ABC gemeenten in Nederland.

Alle Rechten Voorbehouden

Tot slot