Skip to main content

Publicaties

Unie-ABC geeft van tijd tot tijd publicaties uit en heeft dat ook in het verleden gedaan. Deze publicaties variëren van bijbelstudie- en andere boekjes tot een papieren blad en digitale nieuwsbrieven.

Namen en Jaren

Het document Namen en Jaren geeft een overzicht van bij Unie-ABC betrokken gemeenten, voorgangers en zendelingen. Voor de (voormalige) Unie van Baptistengemeenten gaat dit overzicht terug tot 1848. Sinds de fusie met ABC Gemeenten is het overzicht zo goed mogelijk aangevuld met de voormalige ABC-gemeenten en -voorgangers. Aanvullingen of correcties zijn van harte welkom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Bekijk hier de meest recente versie (december 2023)

Digitale nieuwsbrief

Unie-ABC geeft elke maand een gratis digitale nieuwsbrief uit met onder meer aankondigingen en verslagen van evenementen binnen de gemeenschap, interviews, inhoudelijke blogs en gemeentenieuws. 

Baptistica Reeks

Het Baptisten Seminarium geeft regelmatig een boekje uit in de serie Baptistica Reeks. In de boekjes bespreken steeds andere theologen uit onze gemeenschap een theologisch onderwerp. 

  • Bekijk hier een overzicht 

Folder 'Unie-ABC, dat zijn wij!'

In 2022 hebben we de folder uitgegeven 'Unie-ABC, dat zijn wij!' met daarin een beknopt overzicht van wat de geloofsgemeenschap te bieden heeft. Maar ook met een oproep aan gemeenten om eens te onderzoeken: van welke faciliteiten maken wij eigenlijk gebruik en waar zouden we in de toekomst iets mee kunnen? 

  • Download de folder hier

GBS-boekjes

Jarenlang heeft de Unie over verschillende thema's bijbelstudieboekjes uitgegeven in de reeks Gemeente Bijbel Studie, de zogenoemde GBS-boekjes. Zestien delen hiervan zijn nu kosteloos digitaal verkrijgbaar. U kunt een digitale versie van de GBS-boekjes gratis opvragen door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld in de mail het nummer en de titel van het boekje (of van de boekjes) die u graag wilt hebben. U ontvangt die dan als pdf in uw mailbox, bestemd voor persoonlijk gebruik of bijbelstudie in de gemeente.

  • Bekijk hier een overzicht met de titels en hoofdstukken

Baptisten.nu en BijEen

Baptisten.nu was jarenlang het tijdschrift van de Unie van Baptistengemeenten in Nederland. Het blad werd gratis verspreid via de aangesloten gemeenten en verscheen vier keer per jaar. In 2019 en 2020 is het blad in het kader van het fusieproces vervangen voor een gezamenlijke uitgave met ABC Gemeenten, getiteld BijEen. Dit magazine kwam voor het laatst in november 2020 uit.

Het digitale archief van Baptisten.nu en BijEen is niet meer op de website te vinden i.v.m. privacygevoelige gegevens die in de uitgaven stonden vermeld. Toch een specifiek nummer inzien? Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een digitaal exemplaar aan te vragen. 

De Christen

De voorloper van Baptisten.nu was het tijdschrift De Christen, dit blad werd uitgegeven van 1882 tot  2006. Een groot aantal jaargangen van De Christen (1882 t/m 1946) is digitaal te lezen op de website van het Utrechts Archief (www.hetutrechtsarchief.nl). De zoekopdracht 'baptisten' op deze website leidt naar de 'archieven'. Bij het onderdeel '42. Unie van baptistengemeenten' vindt u bij de 'inventaris' de 'documentatie'. In deze afdeling documentatie staan onder '7.1. tijdschriften' de digitale jaargangen van De Christen.

  • Klik hier voor een directe link naar de digitale jaargangen van De Christen