Skip to main content

Nieuwe app Unie-ABC voor onderling contact

Nieuws

24 november 2023

Tijdens het fusiefeest op 18 november heeft Algemeen Secretaris Peter Stoter de nieuwe Unie-ABC-app gepresenteerd. Iedereen die de app op zijn of haar telefoon installeert blijft niet alleen op de hoogte van het nieuws uit onze gemeenschap, maar kan ook heel gemakkelijk in contact komen met mensen uit andere gemeenten, bijvoorbeeld met dezelfde gemeentetaak. Inmiddels hebben al 185 mensen de app gedownload.

23 11 AppVersterken en bemoedigen

Binnen onze geloofsgemeenschap hebben gemeenten zich met elkaar verbonden om elkaar te versterken en te bemoedigen. Alleen is het vaak best een uitdaging om oog voor elkaar te hebben en contact te onderhouden: we zijn verspreid over het land, kunnen erg verschillen in de fase van het gemeente zijn en hebben deels verschillende uitdagingen. Tegelijk hebben we veel gemeenschappelijk en is het eigenlijk jammer als we allemaal opnieuw het wiel uitvinden. 

Groepen

In de app kunnen deelnemers hun ervaringen delen om anderen op ideeën te brengen, bijvoorbeeld mensen die in hun gemeente dezelfde taak hebben, maar ook vragen stellen en dank- en gebedspunten delen. Er zijn daartoe verschillende groepen aangemaakt, onder meer over pionieren, Samen Jong, pastoraat en discipelschap. In een andere groep - Gemeentenieuws - kun je mooie dingen uit je gemeente delen.