Skip to main content

Kerkgebouw verduurzamen met subsidie

Nieuws

25 augustus 2023

Gemeenten die hun kerkgebouw willen verduurzamen kunnen daarvoor vanaf 18 september weer subsidie aanvragen van de Rijksoverheid, in het kader van de regeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA). 

De subsidie is in het leven geroepen om bij te dragen aan het behalen van de vermindering van CO2-uitstoot, een belangrijke doelstelling van het Klimaatakkoord. Daarbij zet de overheid dus ook in op maatschappelijk vastgoed. Bij het verduurzamen van een gebouw kan het bijvoorbeeld gaan om zaken als renovaties om energie te besparen, isolatie van dak, vloer of gevel, HR-glas, een groendak, een warmtepomp of een LED-verlichtingssysteem. Hieronder vindt u een link naar de pagina met alle voorwaarden rond de regeling.

Vanaf 4 september open

Let op: het portaal van de aanvraag gaat al open op 4 september; u kunt vanaf dat moment uw aanvraag al klaarzetten. Er is 190 miljoen euro beschikbaar deze ronde. De ervaring leert dat er veel belangstelling is en het beschikbare bedrag ook snel weer op is. Van belang dus om uw aanvraag zo spoedig mogelijk in te leveren. U kunt maximaal 2,5 miljoen euro aanvragen.

  • Kijk hier voor meer informatie en het aanvraagportaal.