Gebed gevraagd voor Libanon
Nieuws
17 augustus 2021
De situatie in Libanon verslechtert: het land maakt een diepe economische en sociale crisis door. Nabil Costa, bestuurslid van de European Baptist Federation en van onze zendingspartner LSESD ter plaatse, roept in een brief op tot gebed voor zijn land. Bidt u mee?
Zoals velen van u weten, zet Libanon zijn lange neerwaartse spiraal voort en lijkt er geen eind te komen aan de huidige crisis.
Van medicijnen tot elektriciteit, van benzine tot brood: er lijkt overal tekort aan te zijn. Binnenkort kunnen we misschien niet eens meer verbinding maken met de buitenwereld, omdat de ene na de andere internetprovider zijn diensten in ons land stopt.
Ik weet niet wat Gods doel in dit alles is, maar ik weet dat onze Heer regeert en dat Hij ons midden in de storm bijschaaft en vormgeeft om steeds meer op Christus te lijken, door ons te leren op Hem te vertrouwen en ons als zout en licht te gebruiken. Zoals Tim Keller schreef, leren we dat "Christus niet heeft geleden opdat [wij] niet zouden lijden. Hij heeft geleden, zodat wij, wanneer wij lijden, als Hij zullen worden."
Ik ben dankbaar voor elk lid van ons team dat onbaatzuchtig blijft dienen. Volgende week nemen we een broodnodige pauze om onze batterij op te laden.
Ondertussen vragen we u of u en uw gemeente zich bij ons willen voegen in een keten van gebed voor de situatie in ons land.
In Christus,
Nabil Costa
- Lees hier een Engelstalig artikel van LSESD over de verslechterende situatie in Libanon.
Achtergrondinformatie
De economische crisis in Libanon, een land dat zo'n 6,8 miljoen inwoners telt, speelde al voor de coronapandemie. Begin 2020 was een kwart van de Libanese beroepsbevolking werkloos en een derde van de bevolking leefde onder de armoedegrens. Het land behoorde toen al tot de drie landen met de grootste overheidsschulden ter wereld. Sindsdien is de situatie alleen maar verslechterd. Naast de coronapandemie vond er vorige zomer een grote explosie plaats in de haven van de hoofdstad Beiroet, een belangrijke plek voor de Libanese economie. Bij die explosie kwamen ten minste tweehonderd mensen om het leven en raakten duizenden gewond en ontheemd. De coronapandemie en de explosie hebben geleid tot hyperinflatie, verdere stijging van de werkloosheid en nog grotere financiële problemen bij de overheid. Bron: www.nu.nl.