Skip to main content

Project juli: Voetbalacademie in Afrika

Zending

27 juni 2024

In een land in de Hoorn van Afrika waar het Evangelie niet openlijk gedeeld mag worden, wordt door christenen een voetbalacademie gerund. Talentvolle kinderen uit vaak moeilijke omstandigheden krijgen daar de kans om een sportopleiding te volgen en andere levensvaardigheden te leren én om door de gelovigen heen met Jezus Christus kennis te maken. In juli is dit ons ‘Project van Hoop’.

‘Dear coach, my name is Ahmed. I’m a very good player, and I play on the midfield. Please, give me a chance in your academy. It means a lot to me’. Hij stond aarzelend en verlegen te wachten bij de poort van het voetbalveld. Te verlegen om mij als coach aan te spreken. Ik kreeg een briefje in mijn hand gedrukt met bovenstaande woorden.

Waar dromen beginnen

Ik vertel u graag meer over onze nieuwe voetbalschool in de Hoorn van Afrika, omdat we uw hulp goed kunnen gebruiken. Het is een school in een land waar het Goede Nieuws van onze Heer niet openlijk gedeeld mag worden. Het is een school waar met veel aandacht gewerkt wordt met jonge mensen die houden van voetbal. Voetbal is de taal die we samen goed spreken en dat is ook hetgeen ons in de eerste instantie samenbrengt. Het is een school die investeert in ontwikkeling op vele andere gebieden, naast voetbal. Het is ons doel om door middel van een intensief traject deze jonge mensen te helpen met hun educatie, om te werken aan belangrijke levensvaardigheden en ze te helpen een goede en eerlijke voetballer te worden.

In de school schijnt het licht van onze Heer door de aanwezigheid van coaches die Hem volgen en in gebed met deze jonge mensen optrekken. Het intensieve traject maakt het mogelijk om met hen te zoeken naar de drijfveren van hun levens en hen te sturen en leiden waar mogelijk. 

Door middel van scouting zijn we op zoek naar de juiste spelers voor de school. We zoeken jongens die qua voetbalvaardigheden, maar zeker ook naar karakter en motivatie passen bij de school. Voetbal is erg populair in dit land, maar er zijn weinig goede faciliteiten. We zoeken en vinden de jongens op alle open plekjes die te vinden zijn in de stad. Vaak hobbelige, vieze en zanderige plekjes waar je wellicht beter niet kunt spelen. We vragen God in gebed om ons de juiste spelers te wijzen. Bij een positieve indruk worden ze uitgenodigd voor een langere testfase. Hier kijken we of de jongens ook echt passen in de school. Ook testen we hier op de juiste motivatie. Als dit allemaal goed lijkt te zijn gaan we met elkaar aan de slag. Hierin leren we de jongens dat talent van God is gegeven om goed te gebruiken.

Als school bieden we goede faciliteiten aan, hebben we goede trainingsmaterialen en investeren we veel in goede begeleiding. De jongens krijgen schoenen en kleding, want de meesten kunnen dit financieel niet veroorloven. Regelmatig hebben ze niet eens geld voor de bus om naar de training te komen. Naast dat we ernaar streven om de jongens hoop op een betere toekomst te geven, streven we er ook naar om ze te laten zien dat talenten door God gegeven zijn. We leren ze dat hard werken een ontzettend belangrijke waarde is die onmisbaar is voor velen facetten van het leven We hopen en bidden dat God ons als school zal zegenen zodat wij op onze beurt kunnen voorzien in alle dingen die nodig zijn om deze jonge mensen te zegenen. Bovenal bidden we voor momenten om te zaaien en te delen van het Goede Nieuws

Geven en bidden

Word partner of houd een collecte voor dit werk in Afrika! Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL14 TRIO 0391 0156 13 t.n.v. Unie-ABC o.v.v. ‘Voetbal-academie’. Neem voor meer informatie contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..