Skip to main content

Project januari: Melk en Eieren voor India

Zending

22 december 2023

Eén op de vier mensen met honger in de wereld woont in India. Hoewel in India de economie snel groeit, plukt niet iedereen daar de vruchten van: veel mensen komen elke dag eten te kort. Via het Melk en Eieren Programma krijgen kinderen en vrouwen voldoende eiwitten en voedingsstoffen binnen voor hun ontwikkeling en de melkproductie, die essentieel is. In aanvulling daarop worden honderden boeren in de dorpjes ondersteund met trainingen, zaden en microkrediet (kleine leningen). In januari is dit ons Project van Hoop!

Omdat er in India slechts 2,3% christenen zijn, is het een groot getuigenis voor de mensen in de dorpen dat veel vrijwilligers van de kerken hun dienstbaarheid en liefdadigheid tonen aan de allerarmsten. Meer dan 15 dorpen in de regio van Nellore worden geholpen door het programma. Zo worden er 800 kinderen en 100 moeders twee keer per week ondersteund met het Melk en Eieren Programma.

"Elke dag sterven zo'n 1000 kinderen aan de gevolgen van ondervoeding en diarree. Daarbij heeft een derde van alle kinderen onder de 5 jaar ondergewicht en zijn ze te klein voor hun leeftijd. Het zijn vooral de kinderen die lijden onder de gevolgen van armoede in India.”

Melk en Eieren Programma in Kakinada

Alina*(3) woont met haar moeder Siva* (18) en vader Nagaraju* (26) 60 kilometer van Kikanada aan de zuidoost kust van India. Haar moeder trekt er elke dag op uit om een beetje geld te verdienen als dagloner. Haar vader is door zijn fysieke en mentale staat niet in staat om voor zijn gezin te zorgen, aangezien hij zeer verslaafd is aan alcohol. Er wordt gevreesd voor zijn leven. Siva zorgt ook voor haar zieke moeder. Het dorp waar ze wonen ligt erg afgelegen. Zo is er geen openbaar vervoer en zijn er amper publieke voorzieningen. Ook de hygiënische conditie van het dorp is slecht. Elke dag is een uitdaging voor het jonge gezin. Door de lokale kerk is het gezin te weten gekomen over het Melk en Eieren Programma en Alina krijgt door dit programma alles wat ze nodig heeft om goed en gezond te kunnen groeien. Ook leert ze op de zondagsschool over de Bijbelverhalen. Siva is blij dat haar dochter de juiste voeding en onderwijs krijgt vanuit de lokale kerk. *Voor de veiligheid gebruiken wij pseudoniemen.

Word partner of houd een collecte voor het werk in India! Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL14 TRIO 0391 0156 13 t.n.v. Unie-ABC o.v.v. ‘Voedselproject India’. Neem voor meer informatie contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..