Skip to main content

Opening Seminariumjaar: charismatische vernieuwing

Seminarium

21 augustus 2023

Op vrijdag 1 september organiseert het Baptisten Seminarium een studiemiddag rondom de Heilige Geest, de gemeente en charismatische vernieuwing met o.a. Ronald Westerbeek, Miranda Klaver en Henk Bakker.

Elke gelovige beseft dat de kerk van Jezus gedreven wordt door de kracht van de Heilige Geest. Hij is de bron van vernieuwing binnen de kerk, die Jezus centraal stelt, gelovigen inspireert, bekrachtigt en ons leidt naar het Koninkrijk van God.

Tegelijk is er in toenemende mate verwarring onder christenen over het werk van de Geest. Reli-ondernemers, influencers en megakerken oefenen via conferenties, social media, en muziek invloed uit die christenen regelmatig op gespannen voet met hun eigen gemeente plaatst. Het toenemende verlangen naar geestelijke zekerheid in onzekere tijden en de merkbare behoefte van verlossing van ziekte, kwaad en lijden zijn kenmerkend voor het verlangen dat er ook van deze vernieuwingsbeweging uitgaan. De impact van deze beweging is ook voelbaar in kerken, waar hooggespannen verwachtingen niet zelden gepaard gaan met teleurstelling in de Geest, de gemeente en God zelf. Charismatische vernieuwing is een terugkerend thema in de kerkgeschiedenis, een verlangen dat ook nu hoog op de agenda staat.

Hoe kunnen lokale gemeenten op een gezonde wijze ruimte voor bieden aan dit vurige verlangen tot vernieuwing door de Geest, zonder te vervallen in excessen? Deze vraag zal centraal staan op wat een inspirerende studiedag lijkt te worden.

Naast inhoudelijk gesprek, boeiende lezingen en een viering wordt de dag afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Aanmelden kan vanaf nu en is met oog op de catering verplicht. Wacht niet te lang en meld je snel aan via deze pagina!