Skip to main content

Feest in IJmuiden

Gemeenten

15 mei 2023

De Baptistengemeente IJmuiden stond van 12-14 mei stil bij Gods trouw. Samen werd uitgebreid gevierd dat de gemeente 60 jaar bestaat.

Met drie feestelijke bijeenkomsten, een jubileumboekje, muziek, gebed, herinneringen en veel gezelligheid werd het een bijzonder weekend. Het begon vrijdagavond met de focus op terugkijken. Zaterdag was er veel spel, pannenkoeken en een boeiende avond met Joop Gottmers, de ex-kickbokser.

Het was een voorrecht zondagmorgen bij de dienst te zijn. Wat een enthousiaste en diverse club mensen was daar bijeen in de kapel. Er werd uitbundig gezongen tot eer van God. Met een videoverbinding werd ook de zustergemeente in Ghana betrokken. Hun voorganger, Ben Epton, was tijdens zijn opleiding in Nederland deel van de gemeente in IJmuiden en de banden bleven bestaan.

In de dienst stond voorganger Jaap Ketelaar stil bij Deuteronomium 33:26-27 met een woord van de Heer. Wees gerust, God koestert jullie persoonlijk maar ook als gemeenschap. Hij zag de mooie en minder fraaie momenten in de gemeente, maar zijn liefde en trouw blijven staan. Dat geeft vertrouwen in de toekomst.

Terwijl wij na koffie en gebak weer vertrokken ging het feest nog even door met een BBQ en heel wat geanimeerde gesprekken.

Bekijk de dienst door op onderstaande foto te klikken: 

IJmuiden