Skip to main content

Nalatenschap

testament 229778 640Weet u zich betrokken bij het werk van de Unie-ABC-gemeenschap, in verbondenheid met uw lokale gemeente? Dan kunt u een bijzonder geschenk geven, door Unie-ABC op te nemen in uw testament. Uw nalatenschap wordt dan besteed aan ons werk voor de gemeenschap, zoals het opleiden van voorgangers, het praktisch ondersteunen van gemeenten die dat nodig hebben, en zending en gemeentestichting. 

Waarom schenken aan Unie-ABC?

Simpelweg omdat we met uw gift kunnen investeren in Gods koninkrijk. Zo wordt er ook na uw overlijden doorgewerkt aan datgene wat voor u het belangrijkste is. Met uw nalatenschap kunnen we verder bouwen aan gezonde gemeenten en de verspreiding van het Evangelie van Jezus Christus.

Waar kunt u uw gift voor bestemmen? 

U kunt de precieze bestemming van uw geld of bezit overlaten aan het bestuur Unie-ABC: dat weet waar de middelen het beste ingezet kunnen worden. Maar u kunt ook zelf een bestemming benoemen. Bijvoorbeeld de opleiding van nieuwe voorgangers aan het Baptisten Seminarium. Of het ondersteunen van migrantenkerken. Of voor theologisch onderzoek. Of onze zendingsprojecten. Dit kunt u dus eventueel specifiek vermelden.

Hoe werkt het?

Wilt u nalaten, dan kunt u kiezen uit twee vormen: een legaat of een erfstelling. U kunt dit regelen bij uw notaris.

Een legaat: Als u kiest voor een legaat, laat u een vastgesteld bedrag of percentage van uw nalatenschap na. Het kan ook een bepaald goed zijn, bijvoorbeeld een huis of een sieraad. Unie-ABC ontvangt het legaat voordat de rest van de erfenis wordt verdeeld.

Een erfstelling: Bij een erfstelling benoemt u Unie-ABC tot (mede-)erfgenaam. Als alle rechten van anderen (legaten, boedelkosten en eventuele overige kosten en schulden) van de totale nalatenschap zijn afgetrokken, krijgen de erfgenamen hun deel.

Voor beide vormen van nalaten geldt dat Unie-ABC geen erfbelasting hoeft te betalen, omdat de organisatie staat geregistreerd als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) bij de Belastingdienst. Het volle bedrag van uw nalatenschap komt dus ten goede aan het werk. Uw notaris kan u informeren over welke mogelijkheden het beste bij uw wensen passen.

Meer weten? 

  • Wilt u meer weten over de mogelijkheden, neem gerust eens contact op met ons kantoor via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met 020 - 2103023 (bij voorkeur op dinsdag of vrijdag).
  • Voor informatie over nalatenschappen in het algemeen en hoe het werkt bij de notaris, kijkt u op www.notaris.nl of belt u de Notaristelefoon (0900 - 346 93 93).
  • Hebt u Unie-ABC opgenomen in uw testament, laat het ons dan weten! We kunnen u dan op de hoogte houden van het werk.

Lokale gemeente

Op dezelfde manier als hier beschreven is het ook mogelijk uw lokale gemeente op te nemen in uw testament.