Skip to main content

Zending - Samen wereldwijd impact

Collecteren voor zendingsprojecten, partnerschappen met zustergemeenten op het zendingsveld en zendelingen uitzenden. Dit zijn de drie pijlers van het zendingswerk binnen Unie-ABC. Samen met CAMA Zending en EBMI voelen we ons verbonden met de wereldwijde gemeente van Christus. We verbinden ons met God, met elkaar en met Baptisten- en CAMA-gemeenten wereldwijd.

Heb je een vraag over zendingswerk in jouw gemeente? Boudewijn van Schoonhoven van CAMA Zending wil je graag verder helpen! Ontdek hoe je een zendingsproject, hoe je een partnerschap kunt sluiten, of laat het weten als je interesse hebt om zendeling te worden.

Collecte zendingsprojecten

Elke maand brengen we een 'project van de maand' onder de aandacht. Via de collecten in gemeenten kunnen we zo 12 Projecten van Hoop ondersteunen. Ook stellen we bij rampen het noodfonds open. Ontdek in het projectportfolio meer informatie over deprojecten en materiaal om ze te promoten.

Partnerschappen

Samenwerken met een zustergemeente op het zendingsveld werkt twee kanten op. Niet alleen de gemeente op het zendingsveld wordt gezegend, maar ook de gemeente in Nederland. Al meerdere gemeenten hebben hier ervaring mee. We helpen graag met het vinden van een gemeente die past bij de visie en identiteit van uw gemeente.

Zendelingen uitzenden

Hebt u of iemand in uw gemeente het verlangen om zendeling te worden? CAMA Zending heeft jarenlang ervaring met het uitzenden van zendelingen. Plan een koffiegesprek in om hierover door te praten. Zo kunnen we elkaar beter leren kennen en zoeken we een project of vacature die bij u past.


Een gift geven

Houdt u in uw gemeente een collecte voor ons zendingswerk of wilt u als gemeente of particulier een gift geven? U kunt uw bijdrage overmaken op rekening NL14 TRIO 0391 0156 13 t.n.v. Unie van Baptistengemeenten o.v.v. de naam van een specifiek project (zoals aangegeven in het projectportfolio), het Noodfonds of Zending algemeen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw betrokkenheid!


Nodig ons uit!

Een spreker voor de zondagse preek of een interactieve avond met de jongeren van je gemeente? De ervaren sprekers van CAMA Zending verbinden de praktijk van de zending met het leven van elke dag als christen in Nederland. Relevant, aansprekend en praktisch. We komen graag in je gemeente om op zondag de preek te verzorgen, maar je kunt ons ook uitnodigen voor een interactieve avond over thema’s als verandering, betekenisvol leven, discipelschap of identiteit. Meer weten of direct een spreker boeken? Neem contact met ons op.

Samenwerking met CAMA Zending

Met ingang van 2021 heeft Unie-ABC een overeenkomst gesloten met de organsiatie CAMA Zending om onze geloofsgemeenschap te dienen op het gebied van zending. Vanuit de jarenlange verbondenheid met de CAMA-gemeenten en internationale netwerken willen zij de gemeenten graag helpen en ondersteunen met zending, op welke manier dan ook.

CAMA Zending streeft ernaar om projecten, organisaties en middelen te vinden die aansluiten bij het specifieke verlangen dat er leeft. U kunt dan ook voor alle zendingsgerelateerde vragen vanuit uw gemeente terecht bij CAMA Zending, of het nu gaat om informatie over de projecten en uw bijdragen daarvoor, uitzending van zendelingen of het ontwikkelen van een partnerschap met een gemeente op het zendingsveld.