Skip to main content

Vrouwenwerk

Nieuwsbericht: Annie Duursma overleden

Onlangs hebben wij vernomen dat op 24 mei 2024 zuster Annie Duursma-Vlas is overleden. Velen die bij het vrouwenwerk van Unie-ABC betrokken zijn (geweest) zullen haar gekend hebben: zij heeft veel betekend voor de Nederlandse Baptisten Vrouwen Beweging . We zijn haar daar heel dankbaar voor. We wensen de familie veel troost toe.

  • Lees hier de rouwkaart

Over het vrouwenwerk

Binnen de Unie van Baptistengemeenten is er van oudsher een specifieke tak 'Vrouwenwerk'. De vrijwilligers die zich hiervoor inzetten onderhouden het contact met vrouwen(contact)groepen in aangesloten Unie-ABC-gemeenten, ondersteunen hen waar nodig, en organiseren jaarlijks een landelijkse ontmoetingsdag en de Nederlandse versie van de Baptisten Vrouwen Wereldgebedsdag.

Wat doet het vrouwenwerk binnen Unie-ABC?

  • Bestaande vrouwengroepen blijven de zendingsprojecten ondersteunen.
  • Bestaande vrouwengroepen krijgen ondersteuning wanneer daar vraag naar is.
  • We zijn lid van de EBWU en ondersteunen hun projecten. Zie www.ebwu.org of volg hen op facebook: European Baptist Women United – EBWU.
  • We hebben ook wereldwijd contacten. Zie www.bwawd.org.
  • Wij doen mee aan de Baptisten Vrouwen Wereldgebedsdag. Deze dag van gebed wordt elk jaar op de eerste maandag in november georganiseerd. Dit jaar is het thema 'Leven vanuit overwinning'. Zie hier de Nederlandse vertaling van het programma, met gebedspunten uit de hele wereld en suggesties om vorm te geven aan de gebedsdag.

Wat zijn onze ambities voor de toekomst van Unie-ABC-gemeenten?

We willen graag nieuwe contacten leggen met vrouwen uit Unie-ABC-gemeenten.

  • Elkaar gaan ontmoeten.
  • Elkaar leren kennen, eerst in de regio’s.
  • Elkaars behoeften en activiteiten leren kennen.
  • Onze passie delen. Elkaar enthousiast maken voor het bredere netwerk dat bestaat onder baptistenvrouwen, landelijk, maar ook in Europa en wereldwijd.

Wies Dijkstra is contactpersoon voor de bestaande vrouwengroepen. Zij wil graag op de hoogte blijven van alle activiteiten die georganiseerd worden voor en door vrouwen in Unie-ABC-gemeenten. Nieuws en activiteiten over en voor vrouwenwerk worden gepubliceerd in de digitale nieuwsbrief van Unie-ABC. Wilt u persoonlijk op de hoogte worden gehouden, geef dan uw naam, e-mailadres en gemeente per e-mail door aan Wies Dijkstra (zie haar gegevens hieronder).

Voor informatie:

Wies Dijkstra: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gerdien Karssen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.