Skip to main content

Ook pionieren?

Contact met mensen die niet of anders geloven en nieuwe vormen van kerk-zijn... Ik vermoed dat er op allerlei plekken binnen de Unie mensen zijn die hier hart voor hebben of over nadenken. Misschien zou je hierbij het gemeente-zijn wel heel anders willen vormgeven dan mogelijk is in je huidige gemeente. Misschien merk je bij jezelf een verlangen dat je niet kunt negeren en vraag je je af: is dit God die iets probeert duidelijk te maken? Maar hoe en waar begin je in je eentje...?

Mentorgroep gemeentestichting

Heb je een verlangen om te pionieren? Wil je ontdekken of dit bij je past en of God je hierin mogelijk roept? Dan is de mentorgroep pionieren iets voor jou. We trekken ongeveer een jaar met elkaar op om samen te leren en komen tweemaandelijks bij elkaar. De groep staat open voor ieder die pionieren wil verkennen. Je hoeft niet een bepaalde opleiding te hebben. Het kan bij pionieren ook gaan over een kleinschalig, informeel initiatief. We bespreken vijf thema's rondom pionieren: 

  1. Visie
  2. Bronnen en persoonlijke proces
  3. Christelijke gemeenschapsvorming en discipelschap
  4. Leiderschap
  5. Ondernemerschap en structuur

Wil je meer weten over de mentorgroep? Neem dan contact op met Oeds Blok, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

‘De groep was voor mij waardevol. Leuk met mensen te praten die met dezelfde dingen bezig zijn. De Manual was voor mij inspirerend. Wel is steeds de vraag: hoe ga ik van de theorie naar de praktijk? Wat is de eerste stap?  Wat is mijn rol? Ik heb geleerd niet teveel over alles na te denken, te durven doen, niet te bang zijn om te falen. De eerlijke vragen in de groep en de openheid hebben mij hierbij geholpen.’

Deelnemer

Missionair café: creatieve broedplaats

Het Missionair café is een ontmoetingsplek voor pioniers en mensen met interesse in nieuwe vormen van kerk-zijn, in relatie met mensen die niet of anders geloven, om van elkaar te leren en elkaar te stimuleren. Het Missionair café vindt steeds plaats op een locatie waar iemand ons iets laat horen, zien en proeven van zijn of haar werk. Een creatieve broedplaats, inhoudelijk en praktisch, met prikkelende thema’s en gesprek.

Wil je opgenomen worden in de verzendlijst voor het Missionair café? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Behoefte aan advies?

Persoonlijk of als gemeente vragen over pionieren of gemeentestichting? U kunt bij de werkgroep terecht en ook specifiek bij de coördinator, Oeds Blok, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Neem gerust contact op!