McClendon Lectures 2022

Conferentie: Bijbel in Beweging?!

Vrijdag 25 November 2022 | 10.00-15.30 uur

Is de Bijbel de baas in de kerk? Veel actuele en urgente vragen in vrije kerken (baptistisch en evangelisch) hangen samen met de vragen rondom Schriftgezag in onze tijd. Er is in flink wat gemeenten verwarring over hoe we de Bijbel lezen, doordenken en toepassen. Hoe kunnen we ‘onderscheiden waar het op aankomt’, zoals Paulus het zegt, en waar mogen of moeten we aan vasthouden? Kortom: Wat staat er op het spel?

Het Baptisten Seminarium, verantwoordelijk voor de scholing van voorgangers binnen Unie-ABC en de bredere evangelische beweging, organiseert samen met de James Wm. McClendon Chair van de VU Amsterdam een conferentie over Schriftgezag voor voorgangers, leiders, studenten en geïnteresseerde gemeenteleden.

Logo McClendonChair

Sprekers

Henk Bakker

Hoogleraar VU & Baptisten Seminarium

Henk is hoogleraar aan de McClendon Chair for Baptistic and Evangelical Theologies en doceert o.a. Dogmatiek, Hermeneutiek, Ethiek en Bijbelse theologie. 

Ilonka Terlouw

Docent PthU & Predikant

Ilonka is als docent verbonden aan de PthU, promoveerdeals praktisch theoloog op de evangelische beweging en is PKN-predikant te Tollebeek.

Henk van den Belt

Hoogleraar VU & Gereformeerde Bond

Henk is hoogleraar systematische theologie aan de VU in Amsterdam en de Gereformeerde Bond. Hij is tevens coördinator van het Herman Bavinck Center for Reformed and Evangelical Theology.

Denk mee!

Welke vraag mag wat jou betreft aan bod komen tijdens de conferentie?

Direct aanmelden!

Wil je zeker weten dat er nog plek voor je is? Wacht dan niet te lang en bestel snel je tickets voor 'Bijbel in Beweging'!

Dagen
:
Uren
:
Minuten
:
Seconden

Locatie

Pers & Media

Journalisten worden van harte uitgenodigd deze dag bij te wonen. Interviews, video-opnamen behoren tot de mogelijkheden. Neem hiervoor even contact op met PR-coördinator Marijn Vlasblom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen! Staat u al ingeschreven bij de nieuwsbrief van de Unie- of ABC gemeenten? Dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden.

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-2103023
Tel. Seminarium:
020-2103024
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kom in contact

© UNIE-ABC. Een fusie tussen de Unie van Baptistengemeenten en de ABC gemeenten in Nederland.

Alle Rechten Voorbehouden

Tot slot