Skip to main content

Opgewekt


Geschreven door Ingrid de Vries

11 juni 2024
Geplaatst op 11 juni 2024

In mijn blog van 13 februari schreef ik over hoe de Unie-ABC-app voor verbinding zorgde bij het vinden van een kampeerplek voor onze gemeente, BG Siloam Ede, op Opwekking. Daarbij toonde de Baptistengemeente Alphen Noord zich zeer gastvrij, en mochten we  samen met hen een ‘straatje’ delen. De vraag is nu: hoe was die verbinding op de Pinksterconferentie?

De kwartiermakers van Alphen Noord waren zeer hartelijk, er was gelijk een klik. En wat bleek? De wereld is klein, want zij zijn al jaren bevriend met iemand uit onze gemeente!

Het samen verdelen van de meters terrein op vrijdag verliep soepel en we konden zelfs nog wat meters aan een familie uit Zeeland geven. En toen op zaterdagavond het onweer even losbarstte, kwamen ze na afloop vragen of alles droog gebleven was. En al deden we niet echt dingen samen, we voelden ons met elkaar verbonden en hebben afgesproken volgend jaar wéér samen een straatje te vormen!

Verbinding was er ook in de conferentie. Allereerst verbinding met God, in het thema Dichterbij. Dichterbij onze Heer zijn, door de Heilige Geest, in gebed, in samenzang, in delen, in lijden. En van daaruit ook dichterbij elkaar, als broeders en zusters. Zoals Henk Stoorvogel zei: Hemel op aarde!

Zo blijven we opgewekt!

Ingrid de Vries is financieel medewerker bij Unie-ABC en lid van Baptistengemeente Siloam Ede

  • Lees hier wat aan deze blog vooraf ging.
Opgewekt