Skip to main content

Heel Holland vergadert


Geschreven door Paul Wiersma

28 mei 2024
Geplaatst op 28 mei 2024

Vergaderingen, ik hou er niet van, ik ga liever gewoon aan het werk. Op kantoor waar ik mijn verzekeringswerk doe, daar doen we het ook niet meer, vergaderen. Daar regelen we de dingen direct op de werkvloer en dat bevalt mij prima. De appel valt niet ver van de boom zullen we maar zeggen, want mijn vader had er ook niets mee. Die ging er zelfs niet eens naar toe, naar de vergaderingen in de kerk. En mijn moeder ook niet, want het waren broedervergaderingen. Bij Toon Hermans zorgden vergaderingen voor frustraties, getuige zijn liedje hierover op de melodie van ‘Zie ginds komt de stoomboot’. En Holland vergadert, vergadert zich gek. Hoe kleiner het landje, hoe groter de bek. Wanneer wordt, al zijn ook de tongen zo rad, de Hollandse koe bij de horens gevat? Op de conferentie in maart, waar we als leiders vergadert waren, hebben we er met dank aan Annemarie Steenbergen, hartelijk om gelachen😊

Vergaderen

Vergaderingen, ik hou er nog steeds niet van, maar ik heb er al wel een paar hele mooie meegemaakt. Zoals die van afgelopen vrijdag, de ALV in Kampen. Wat werd ik er hartelijk ontvangen en wat werd er goed voor me gezorgd. En wat was het opbouwend om naar mensen te luisteren die goed zijn in hun vakgebied en het verlangen hebben om anderen daarmee te dienen. Zoals Jonathan Zeijl over de kerk als veilige plek, Bart en Marijn over de Millenial Challenge en Regien Smit over het werk van het College van Beroepbaarstellingen. En wat was het een zegen dat we samen, met misschien wel honderd stemgerechtigden (ik weet het exacte aantal niet), de besluitpunten die op de agenda stonden vlot en in goede harmonie konden nemen.

Afbeelding 2

Vergaderingen, ik denk dat op onze vergadertijgers na, de meesten van ons liever iets anders doen. Maar wat zijn ze nodig en wat kunnen ze ook mooi en vruchtbaar zijn. Goede voorzitters, secretarissen en penningmeesters zijn een zegen voor de gemeente, net als goede oudsten en diakenen met een meer ‘geestelijke’ taak. Wat was ik als voorganger in Haarlem blij met een goede voorzitter. Ik had er niet aan moeten denken om zelf de gemeente- en raadsvergaderingen voor te zitten. Ik wens iedere gemeente toe dat die een goede voorzitter, secretaris en penningmeester heeft en dat jullie vergaderingen kort maar krachtig zijn. Tot eer en opbouw van Gods kerk! En mocht er bij jullie nog wat te verbeteren zijn maar weten jullie niet hoe, dan helpen wij als Unie-ABC hier graag bij.  

Paul Wiersma is regio-coördinator voor Unie-ABC in de regio Noordwest. 

Heel Holland vergadert