Skip to main content

Een aanrijding als kans voor evangelisatie


Geschreven door Hans Borghuis

19 maart 2024
Geplaatst op 19 maart 2024

In januari waren Leida en ik te gast in Chiesa Cristiana Evangelica La Sorgente (Italië) waar ik op de zondagochtend sprak. Terwijl ik net met de preek was begonnen, reed er buiten iemand tegen onze auto aan.

Opstartproblemen
Een gezin uit de gemeente had de bewuste ochtend flinke opstartproblemen om het zo maar eens uit te drukken. Hoewel ze maar liefst een half uur te laat waren, besloten ze alsnog naar de kerk te gaan. Ze arriveerden terwijl de dienst al in volle gang was. Op het moment dat ze bij de kerk aan kwamen rijden, zagen ze een Italiaanse jongeman tegen een geparkeerd staande Nederlandse auto aanrijden.

Doorrijden
De jongeman in kwestie was hevig geschrokken en wilde in eerste instantie doorrijden, maar kon er niet langs omdat het gezin met hun auto de doorgang blokkeerden. Ze stapten uit en vroegen de jongen wat hij van plan was. Deze vertelde erg geschrokken te zijn en naar zijn tante te willen gaan die een paar huizen verderop woonde. Hij maakte een nerveuze indruk op het gezin en ze vroegen verder, waarop de jongen een aantal heftige persoonlijke dingen met hen deelde.

Bidden op straat
Zij vertelden hem dat ze onderweg waren naar de kerk, getuigden over hun geloof in God en vertelden hem over Jezus. Vervolgens vroegen ze de jongen of ze voor hem mochten bidden. Dat mocht en zo konden ze midden op straat het evangelie delen en met hem bidden. Een geweldige bemoediging voor de jongen.

Gebed van de gemeente
Op het einde van de dienst kwam de vader van het gezin naar voren om dit verhaal met de gemeente te delen en om te vragen om voor deze jongen te blijven bidden. Wie weet zet hij op een dag de stap naar de kerk.

Schrammen als herinnering
En de auto? Niet meer dan een paar schrammen op de bumper. Ze herinneren ons er steeds weer aan om voor Daniele te bidden. En dat is het wel waard, toch?

Hans Borghuis is spreker en trainer en werkt bij CAMA Zending

Een aanrijding als kans voor evangelisatie