Skip to main content

Te kleine groep voor Opwekking - of toch niet?


Geschreven door Ingrid de Vries

13 februari 2024
Geplaatst op 13 februari 2024

Op de Pinksterconferentie van Opwekking hebben vele gemeenten een eigen ‘straatje’ waar ze met een groep van minimaal 25 personen kamperen. Zo ook Baptistengemeente Siloam in Ede, mijn gemeente. We doen dit al vele jaren. Jong en oud gaat mee, we delen ons eten, onze verhalen en wat we meenemen uit de diensten en seminars.

Op 1 februari 12.00 uur zitten de diehards Opwekkinggangers achter de computer om zich zo snel mogelijk op te geven. De ‘kwartiermaker’ geeft dan ook de groep op. Echter, doordat dit jaar de eindexamens rondom Pinksteren vallen, kunnen helaas veel jongeren niet mee en daardoor hadden we lang niet genoeg aanmeldingen om een groep van 25 te vormen. Wat nu? We willen toch graag met een aantal bij elkaar staan en dat is in de hectiek van de vrijdagaankomst wel erg moeilijk.

Oplossing via de Unie-ABC-app

En zie daar de uitkomst: de Unie-ABC app! We weten ons verbonden met vele Unie-ABC-gemeenten in Nederland, en de app maakt die verbinding heel gemakkelijk. Een oproep op de groep 'Durf te vragen' of we ons bij een andere gemeente mogen aansluiten leverde binnen een uur al een positieve reactie op van Baptistengemeente Alphen aan den Rijn Noord, en daarna ook nog van drie andere Unie-ABC-gemeenten! Wat een gastvrijheid en mooi dat de app zo ook voor verbinding zorgt! Daar worden we wel heel opgewekt van!

Ingrid de Vries is financieel medewerker bij Unie-ABC en lid van Baptistengemeente Siloam Ede

Te kleine groep voor Opwekking - of toch niet?