Skip to main content

Feest!


Geschreven door Ingrid de Vries

25 september 2023
Geplaatst op 25 september 2023

Binnenkort hebben we in onze gemeente een bruiloft. De hele gemeente is uitgenodigd! Twee mensen die hun levens samenvoegen, kiezen voor elkaar, samen verder gaan. Hoe mooi is dat! Dat wordt gevierd met een feest, een bruiloft! Maar voordat het zover is, waren er op de achtergrond allerlei voorbereidingen en dingen te regelen. Bijvoorbeeld twee huishoudens die samengevoegd worden tot één. Wellicht wordt er een gezamenlijke bankrekening afgesloten. En worden er veel gesprekken gevoerd over hoe je het leven samen vorm wilt geven, wat voor allebei belangrijk is, waar je elkaar daarin kan vinden. En niet het minst belangrijk: hoe je samen je geloof wilt beleven!

Zo is het ook met de fusie van Unie en ABC: we hebben voor elkaar gekozen, gaan samen verder! En we gaan het vieren met een feest, op 18 november.  Iedereen is uitgenodigd!

Op de achtergrond zijn er allerlei voorbereidingen geweest, veel gesprekken, afspraken, wat vinden we belangrijk, waar vinden we elkaar? Uiteraard in het kennen en volgen van onze Here Jezus! Daarin zijn we één!

Maar er waren ook praktische voorbereidingen: statuutwijzigingen, een naamsverandering van bankrekeningen, etc. En de boekhoudingen moesten samengevoegd worden. Dat was mijn taak! Van twee boekhoudingen komen tot één boekhouding.

Gelukkig waren we een paar jaar geleden al voor beide boekhoudingen hetzelfde systeem en dezelfde grootboeknummers gaan gebruiken, dat scheelde. Maar alsnog was het een hele klus waarin secuur gewerkt moest worden om niets te vergeten. Het is gelukt en nu hoef ik niet meer twee ‘huishoudens’ (lees: boekhoudingen) bij te houden maar slechts één. Niet meer ‘van het ene adres naar het andere adres lopen ‘(lees: doorberekeningen maken) maar helemaal samen optrekken, ook in de cijfers!

Laat dat feest maar komen! Kom jij ook?

Ingrid de Vries

Ingrid is kantoormedewerker voor Unie-ABC en is verantwoordelijk voor de financiële administratie. 

Feest!