Skip to main content

Want de Geest spreekt alle talen!


Geschreven door Els Leeuw

07 juni 2023
Geplaatst op 07 juni 2023

Dit is een (over)bekend fragment uit Opwekking 167 ‘Samen in de Naam van Jezus’. Ik denk een van de bekendste nummers uit Opwekking. Eerlijk gezegd heb ik dat lied zo vaak gehoord en gezongen dat ik het vervelend vond als we het weer gingen zingen. Ik had er wel ‘genoeg’ van.

Maar toen konden we eind mei weer Pinksteren vieren. We mochten dat in onze gemeente (Arnhem-Centrum) op een heel bijzondere manier doen. We hadden een doopdienst met vier dopelingen. Twee Iraniërs, een Nederlandse en een Hongaarse. Zowel tijdens de doopvoorbereiding als tijdens de doopdienst zelf werd er vertaald. Want drie van de vier dopelingen spraken onvoldoende Nederlands.

In de voorbereiding op de doop hebben we een drietal gesprekken gehad waarvan de meest bijzondere de laatste was waarbij we mochten luisteren naar elkaars getuigenissen over hoe we Jezus hebben leren kennen. Wat is het toch iedere keer bijzonder om te horen op hoeveel verschillende manier mensen tot een persoonlijk geloof komen en wat de Heilige Geest doet in levens van mensen. Zij verstaan Hem in hun eigen taal. Dan realiseer ik me weer dat de Geest inderdaad alle talen spreekt en ons leert elkaar, maar vooral God, te verstaan!

Pinksteren resoneert nog lang door in mijn leven, ik hoop ook in het uwe.

Want de Geest spreekt alle talen!