Skip to main content

Nieuw: taakmodule over communicatie


Geschreven door Ingrid de Vries

18 april 2023
Geplaatst op 18 april 2023

Vaak horen we de vraag “Wat doet Unie-ABC nou eigenlijk voor ons als gemeenten?” Ingrid wil ons in haar blog graag vertellen wat zij als medewerker van Unie-ABC en specifiek in haar rol binnen het regioteam doet.

Als RegioTeam van Unie-ABC ondersteunen we plaatselijke gemeenten. In het algemeen gebeurt dat door de contacten die regio-coördinatoren hebben met de gemeenten en door regioavonden. Daarnaast bieden we sinds twee jaar voor oudsten en taakveldhouders van Unie-ABC gemeenten (gratis!) toerusting aan door middel van het digitaal Leerplatform.

Naast een basistraining van drie modules zijn er ook modules voor 11 verschillende taakvelden met veel interessante en relevante informatie. Denk hierbij aan voorzitter, secretaris, penningmeester, pastoraat, toerusting, diaconaat, samenkomsten, gebed, zending, missionair pionieren en verbinding. Een echte aanrader, niet alleen voor raadsleden maar ook coördinatoren en taakveldhouders!

"Communicatie"

Onlangs is de 12e module gereed gekomen en online gezet. Deze gaat over “Communicatie”. Dit is niet alleen geschikt voor wie over de communicatie in de gemeente gaat, maar voor álle raadsleden, omdat een goede communicatie voor ieder taakveld van belang is. Communicatie is steeds belangrijker geworden in een gemeente. Deels omdat gemeenteleden informatie over de gemeente zelf en op hun tijd willen kunnen zoeken en vinden. Deels ook omdat de gemeente haar leden wil informeren en betrekken bij onderwerpen, activiteiten, gebedspunten en dergelijke. Daarbij is het zoeken naar welke communicatiemiddelen het best passen en hoe ze in te vullen qua stijl, woord- en vormgeving, omvang, frequentie, et cetera.
In deze taakmodule staan richtinggevende aandachtspunten voor oudsten centraal die verantwoordelijk zijn voor communicatie. Je leert een aantal basale communicatieprincipes en hoe je communicatie op peil kunt brengen en houden. Communicatie onderling, naar de gemeente én naar buiten toe komt aan de orde, alsmede omgaan met spannende situaties en hoe goed afscheid te nemen. Tevens worden er tips gegeven over hoe je de website, mails en de kerk-app kunt inzetten bij je communicatie.

Van harte aanbevolen om deze module te volgen of te bekijken! Opgeven hiervoor kan via dit formulier en als u al een account heeft in het Leerplatform, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ingrid de Vries

Vormgever en beheerder van het digitaal Leerplatform van Unie-ABC

Nieuw: taakmodule over communicatie