Skip to main content

Slogan-stress


Geschreven door Harm Jut

24 januari 2023
Geplaatst op 24 januari 2023

Deze maanden zijn we als bestuur van Unie-ABC druk bezig om een pakkende slogan voor de nieuwe organisatie te vinden. We hopen dit jaar de fusie af te ronden en we kijken vooruit. Hoe gaan we verder en wat willen we de komende tijd gaan bereiken? Een goeie slogan geeft iets daarvan weer.

Het werd ons als bestuur al snel duidelijk dat een goede slogan vinden nog niet zo gemakkelijk is. Een goede slogan is iets dat blijft hangen en wat mensen gelijk aan een merk of organisatie doet denken. En het zet mensen in beweging. Sommige slogans blijven zelfs als een oorwurm in het nationale geheugen gegrift.

  • Wie is er niet groot mee geworden (Calvé Pindakaas)
  • Even Apeldoorn bellen (Centraal beheer)
  • Een beetje vreemd, maar wel lekker (Rivella)

Je zou dergelijke slogans bijna over kunnen nemen:

  • Een beetje van mezelf en een beetje van Unie-ABC
  • Unie-ABC blijft op de kleintjes letten
  • Unie-ABC geeft je vleugels

Het zijn grappige beelden die zo opgeroepen worden. Tegelijk realiseer je je ook dat we als organisatie niet zomaar een organisatie zijn. We hebben de stem van onze hemelse Vader verstaan. We zijn onderweg met Jezus en we willen als gemeenschap zijn naam verkondigen. Hoe kun je gemeenten toerusten om er in de kracht van Gods Geest op uit te gaan? Hoe kun je een hand en een voet van Jezus zelf zijn? Mensen opvangen, mensen helpen, mensen de kracht, de vergeving en de genezing van Christus laten ervaren? Grote woorden, maar daar gaat het wel om!

Er is zo veel onzin te koop in onze wereld. Dwars tegen de stroom in willen we de hand van Christus naar mensen uitstrekken. Nee, we zijn geen hippe organisatie die met gelikte reclamefilmpjes mensen wil overtuigen. We zijn ook geen duffe organisatie, die stroperig werkt. En we zijn zeker geen steriele organisatie, waar alles foutloos moet. We zijn samen een club mensen die het leven van Christus willen delen ...

Keep calm 2Tja, een slogan. Een slogan die de lading dekt.

We peinzen er nog even over.

En ondertussen gaan we aan de slag. In Jezus’ naam.

En mocht je een briljant idee hebben… deel hem via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Harm Jut is bestuurslid van Unie-ABC.

Slogan-stress