Skip to main content

Met een missie naar Italië


Geschreven door Jessica

06 september 2022
Geplaatst op 06 september 2022

In juli mocht ik met een groep van onze kerk in Zoetermeer met CAMA Zending op missiereis naar Italië. Dit was voor mijn de eerste keer om iets van zending te kunnen proeven. Daar ben ik God heel dankbaar voor, Hij heeft voorzien dat ik mee kon gaan en zei vooraf duidelijk tegen me: “Je gaat!”

God voorziet

Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten van deze reis al kende ik globaal het programma. Ik wist dat we met de kerk van Verbania zouden optrekken, dat we zouden klussen en dat we met vluchtelingen gingen werken. Hoewel er sprake was van enige miscommunicatie en niet alles helemaal volgens planning verliep, heeft God voorzien dat alles in elkaar paste. Er waren hele mooie momenten en interacties met de mensen in Italië, maar ook onderling in de groep.

Deze boodschap was ‘spot-on’

De mensen die we in Italië hebben ontmoet waren hele speciale mensen met een groot hart voor God. Bij aankomst in hun kerk omarmden zij ons onmiddellijk en we voelden ons echt geliefd. We kregen al heel snel het familiegevoel en dat zijn we natuurlijk ook: familie in Christus. De openheid, de moed om Engels te spreken en het grote verlangen om God te dienen spraken mij ontzettend aan. We hebben met elkaar gebeden, met elkaar gezongen en – ondanks de taalbarrière – mooie gesprekken met elkaar kunnen voeren. Op een van de avonden heeft iemand van de kerk – van oorsprong uit Brazilië – persoonlijk voor mij gebeden en een boodschap van God aan me doorgegeven. Deze boodschap was zo ‘spot-on’ en ook zo nodig in deze periode in mijn leven. Ik was hierna erg bemoedigd en ook gerustgesteld.

Mandarijns sprekende fellowship

Een andere bijzonder moment tijdens de reis was dat een deel van ons missieteam een Mandarijns sprekende fellowship kon houden voor twee Chinese dames van de kerk New Life Verbania. Deze bijeenkomst was ongepland, maar God heeft heel duidelijk tot sommigen in ons team gesproken om dit te organiseren. Ik geloof, hoop en bid dat deze ontmoeting en de gesprekken van die avond vruchten zullen afwerpen. Een reis van een week is best kort, maar wat ik heb mogen leren is om los te laten en op God te vertrouwen dat Hij Zijn werk ook in Italië zal voortzetten.

Verdubbeling gift

Iets bijzonders dat ik nog met jullie wil delen, is dat we een gift van 200 euro hebben gegeven aan een stichting ter plekke. Eerst wilden we een bedrag van 100 euro geven, maar we besloten het bedrag toch te verdubbelen. Het werd heel nederig in ontvangst genomen, maar het geweldige was dat de dame die de gift in ontvangst nam, kort daarvoor een rekening had ontvangen die door omstandigheden nog openstond. Later hoorden we dat de 200 euro precies het bedrag was dat nodig was om deze rekening te kunnen betalen.

"Later hoorden we dat de 200 euro precies het bedrag was dat nodig was om deze rekening te kunnen betalen."

Mind blowing

Ik heb uiteraard gebeden en geloof gehad dat God mooie dingen zou doen. Maar als het dan echt gebeurt en je God van zo dichtbij ervaart, dan is dat een ‘mind blowing’ ervaring. We dienen echt een geweldige God! Ik had verwacht dat ik veel zou geven op deze reis, maar ik heb vooral zoveel mogen ontvangen. Een missiereis als deze raad ik iedereen van harte aan. Voor mij was het een bijzondere ervaring die mijn leven heeft verrijkt. God wil mooie dingen door ons heen doen. Hij is aan het werk!

Gastblogger Jessica is een van de Italië-gangers van de Chinese Evangelische Kerk 'Geloof, Hoop en Liefde'  (Unie-ABC) in Zoetermeer die deze zomer met een CAMA Zending op reis gingen

 Dit artikel is met toestemming overgenomen van de website van CAMA Zending.

 

Ook op reis met CAMA Zending?

CAMA Zending biedt jongerengroepen de mogelijkheid een missiereis te maken naar een van haar projecten. Naast de reis zelf, trekt CAMA Zending langere tijd met de groepen op en traint hen op thema’s als identiteit, groepsdynamiek en het omgaan met andere culturen. Kijk hier voor meer informatie of neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met een missie naar Italië