Skip to main content

Midden in een Amsterdamse wijk


Geschreven door Albrecht Boerrigter

09 november 2017
Geplaatst op 09 november 2017

Als baptistengemeenten (en de Unie) kunnen we op de kerkelijke kaart worden geplaatst in het midden tussen de evangelische en de reformatorische kerken. Dat zie je onder andere terug in de kerkelijke achtergrond van mensen die toetreden tot onze gemeenten. 

We kunnen (en doen dat ook daadwerkelijk) een verbindende rol spelen tussen diverse geloofsgemeenschappen. Tevens is het een van de speerpunten in het beleid van de Unie om actief te participeren in het netwerk van kerken. Daarom start ik hierbij een maandelijkse rubriek over het onderwerp ‘Baptisten in het netwerk’. Het voornemen is om hier maandelijks iets te vertellen over een netwerk waar we in participeren. Om de aftrap te geven dit keer een paar woorden over een boeiende ontmoeting.

Afgelopen dinsdag informeerde kerkplanter Herman Bouma de Unieraad over de wijk waarin het Baptist House is gevestigd. Hij vertelde over de verandering in samenstelling van de wijk. Ook inspireerde hij ons met zijn verbinding met de wijk en hoe hij dat probeert vorm te geven. Zo leent hij bijvoorbeeld op woensdagmiddag twintig kinderfietsjes uit bij de islamitische school in de buurt, zodat de kinderen, veelal samen met hun moeder, kunnen leren fietsen.

Na afloop van onze ontmoeting serveerde hij een Marokkaanse maaltijd, gemaakt door buurtbewoonster Khatima. Het was een mooie ontmoeting hier in het netwerk van het Baptist House in Amsterdam.

Albrecht Boerrigter woont is Ede en is lid van de baptistengemeente Ede Op Doortocht. Hij is voorganger geweest van de baptistengemeenten Stavoren en Goor. Sinds 2007 is hij als Algemeen Secretaris verbonden aan de Unie. Hij is o.a. verantwoordelijk voor de integratie van de verschillende taakvelden binnen de Unie, de verantwoording naar Unieraad en gemeenten en de positionering van de Unie in het nationale en internationale netwerk.

Midden in een Amsterdamse wijk