Skip to main content

Samenzijn, ontmoeting en bemoediging


Geschreven door Robert Bezemer

17 juni 2022
Geplaatst op 17 juni 2022

Zie, hoe goed en hoe lieflijk is het dat broeders ook eensgezind samenwonen … Daar gebiedt de HEERE de zegen – Ps. 133:1,3b.

Een prachtige tekst uit één van de bekendste pelgrimsliederen van David. Samenwonen, samenzijn, eensgezindheid tussen broeders. Vertaald naar ons heden: broeders en zusters die de HEERE willen dienen dankzij onze Heer Jezus Christus. Daar heb ik dit voorjaar een paar sprekende voorbeelden van gezien. Daar gebiedt de HEERE zijn zegen.

Eindelijk weer live

In maart-april hebben we vijf regio-ontmoetingen kunnen houden. We hebben zaken besproken, maar ook elkaar ontmoet, bemoedigd, met elkaar over zending of jongerenwerk doorgepraat en gebeden. Het was waardevol om vanuit verschillende gemeenten weer samen te kunnen komen.

In mei hadden we de Algemene Ledenvergadering, eindelijk weer echt live. Misschien kunnen we beter over 'Algemene Ledenontmoeting' spreken, want de ‘vergadering’ was kort en voor workshops en ontmoeting alle ruimte. We ontmoetten niet alleen broeders en zusters uit het hele land, maar ook onze Heer in de viering en het Avondmaal. Ik ben zó dankbaar dat we dat eensgezind kunnen doen, ondanks dat in de vergadering toch ook verschillen van mening aan de oppervlakte komen (en dat is natuurlijk prima). Daar belooft de HEERE zijn zegen.

Internationale ontmoeting

22 06 EMERALD conferentie Groepsfoto webOok internationaal was er zegenrijke ontmoeting. Eind mei vond in Jordanië de driedaagse conferentie plaats van EMERALD, de Europa-Midden-Oosten-tak van de internationale CAMA-gemeenschap. Voorgangers, zendelingen, kerkleiders, ondersteuners – het was een goed weerzien, we hadden elkaar veel te vertellen, deelden de grote daden van God in onze regio, maar ook de moeite die er is. Het waren bemoedigende dagen, in het bijzonder wel voor onze Jordaanse, Libanese, Iraakse en Syrische broeders en zusters. En het was een feest – en een uitdaging – om God met elkaar lof te zingen in het Arabisch.

Rusland en Oekraïne

Ook Rusland en Oekraïne waren vertegenwoordigd door ieder twee broeders. Hun presentaties toonden hun grote moeite met de huidige situatie in Oekraïne, maar ook hun gedrevenheid om hulp te bieden. We konden hen bemoedigen en bidden voor hen en hun medegelovigen, voor mensen in nood, bidden om vrede van God. Want ook hier belooft de HEERE zijn zegen.

"Indrukwekkend. Emotioneel. Koninkrijk van God. Zomaar drie woorden die nauwelijks beschrijven wat er tijdens de afgelopen Emeraldconferentie gebeurde. Zoals gebruikelijk vierden we samen het Avondmaal. Om te benadrukken dat we, ondanks onze zeer verschillende achtergronden, één zijn in Christus. Het Avondmaal werd deze keer bediend door Sergei uit Oekraïne en Misha uit Rusland. Pijn, verdriet en trauma waren zichtbaar aanwezig, maar de helende aanwezigheid van Christus onze Heelmeester overtrof dit alles. Samen waren we getuige van een stukje Koninkrijk van God. Indrukwekkend." - Marco Wittenberg, voorganger Baptistengemeente Alphen aan den Rijn-Noord

22 06 EMERALD conferentie Avondmaal     22 06 EMERALD conferentie Avondmaal 2

Dit is de gemeenschap waar we ook als Unie-ABC-gemeenten deel van uitmaken. We mogen bemoedigen en ondersteunen over grenzen heen. We zijn dankbaar voor de vele giften die gemeenten en personen via CAMA Zending hebben gegeven. Ik word zelf ook bemoedigd als ik hoor dat Jezus aan mensen bekendgemaakt wordt, hoe de kerk groeit, juist in moeilijke omstandigheden. De HEERE zegent!

Robert Bezemer is voorzitter van het Unie-ABC-bestuur

Samenzijn, ontmoeting en bemoediging