Noodhulp India: zwaar getroffen door corona

Zending

14 mei 2021

Unie-ABC start in samenwerking met CAMA Zending een noodhulpactie voor India. Dagelijks zien we de meest afschuwelijke beelden in het nieuws. Met meer dan 20 miljoen besmettingen en ruim 200.000 doden is het land onvoorstelbaar hard geraakt door de coronapandemie. In elk huishouden is wel iemand getroffen.

Het werkelijke aantal besmettingen en doden ligt waarschijnlijk vele malen hoger dan de officiële cijfers. Veel mensen hebben geen toegang tot de testfaciliteiten en er wordt gezegd dat veel sterfgevallen op het platteland niet geregistreerd worden.

Tekort aan bijna alles

Op dit moment een tekort aan bijna alles. Het land heeft een chronisch tekort aan IC-bedden. De ziekenhuizen zijn overvol. De zuurstofvoorraden zijn op. Er is een tekort aan medicijnen. Er is een tekort aan werk en voedsel. Mensen sterven op straat.

Eerste levensbehoeften

In samenwerking met lokale baptistengemeenten waar we nauw mee samenwerken biedt Unie-ABC ondersteuning in de zwaarst getroffen gebieden. Dit doen we door te voorzien in de eerste levensbehoeften en door medische en mentale hulp te bieden.

India 2    India 4

Bidt u mee?

We willen u vragen om te bidden voor India. Voor de duizenden mensen die ziek zijn, die op dit moment geen voedsel en niet de juiste medische hulp kunnen krijgen. Om te bidden voor hen die iemand hebben verloren. Om te bidden voor de lokale kerken en de teams die zich tot het uiterste inspannen om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen.

Uw gift is onmisbaar

We kunnen dit werk niet doen zonder uw financiële steun. U kunt uw gift overmaken naar NL14 TRIO 0391 0156 13 t.n.v. Unie van Baptistengemeenten onder vermelding van ‘Noodhulp India’. Alvast bedankt!

Nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen! Staat u al ingeschreven bij de nieuwsbrief van de Unie- of ABC gemeenten? Dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden.

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-2103023
Tel. Seminarium:
020-2103024
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kom in contact

© UNIE-ABC. Een fusie tussen de Unie van Baptistengemeenten en de ABC gemeenten in Nederland.

Alle Rechten Voorbehouden

Tot slot