Reilinglezing: Baptisten en de tekenen des tijds

Nieuws

14 juni 2022

Op zondag 23 oktober wordt in de Baptistengemeente Utrecht Silo van 14.00 tot 17.00 uur de vierde Reilinglezing gehouden. Drs. Jelle Horjus zal spreken over 'Baptisten en de tekenen des tijds'.

Het verstaan van de tijd is niet zo eenvoudig als je er middenin zit. Zijn baptisten in de Nederlandse geschiedenis altijd in staat geweest om de tekenen des tijds te herkennen? Jelle Horjus, die in het kader van promotieonderzoek bezig is een biografie van Jannes Reiling (oprichter van het Baptisten Seminarium) te schrijven, zal in zijn lezing de periode van de Tweede Wereldoorlog belichten met die vraag. Als co-referenten treden prof. dr. Henk Bakker en prof. dr. Miranda Klaver op.

Locatie en aanmelden

De Reilinglezing wordt gehouden in het gebouw van Silo, Herenstraat 34, 3512KD Utrecht.

Om de lezing bij te wonen, kunt u zich tot 16 oktober hier aanmelden.

Over de Reilinglezing

Baptistengemeente Silo in Utrecht nam in 2009 voor het eerst het initiatief tot een Reilinglezing om de nagedachtenis aan Jannes Reiling te eren. Prof. dr. Jannes Reiling (1923-2005) was oprichter en rector van het Seminarium van de Unie van Baptistengemeenten van 1958 tot 1987 en gewoon hoogleraar Nieuwe Testament aan de Universiteit van Utrecht. Hij was tevens tot het einde van zijn leven prominent lid van Baptistengemeente Silo. De vorige Reilinglezing werd gehouden in 2016. In 2020 moest deze vanwege de coronamaatregelen worden uitgesteld. Lees hier de teksten van de eerdere Reilinglezingen terug.

Nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen! Staat u al ingeschreven bij de nieuwsbrief van de Unie- of ABC gemeenten? Dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden.

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-2103023
Tel. Seminarium:
020-2103024
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kom in contact

© UNIE-ABC. Een fusie tussen de Unie van Baptistengemeenten en de ABC gemeenten in Nederland.

Alle Rechten Voorbehouden

Tot slot